RouteYou

Sommigen gebruiken misschien reeds het programma ‘RouteYou’ of hebben er al van gehoord. Het is een zeer interessant programma voor zowel PC en laptop als tablet en smartphone. Het wordt steeds meer gebruikt door wielertoeristen, mountainbikers, recreatieve fietsers, wandelaars, automobilisten of motorrijders op roadtrip, ...

Ga naar eens www.routeyou.com en kijk eens wat rond in het programma. Je kan de ‘help’ gebruiken om het programma te leren kennen. Interessante routes opzoeken en via je smartphone (internet of APP) volgen of downloaden op je fiets of walking GPS (werkt met diverse merken). De routes bevatten aanduidingen van en interessante informatie over bezienswaardigheden langs de weg (POI’s = points of interest). Je vindt er heel wat toeristische informatie voor je (stads)wandelingen, fietstochten, roadtrips, … Bij die bezienswaardigheden vind je ook informatie over en foto’s en profielen van heuvels, bergen, cols, …

Met een FREE account (gratis) kan je bovendien zelf ritten maken. Daarvoor moet je je registreren met een gebruikersnaam en een paswoord. Ga eerst naar www.routeyou.com, klik op het Aanmeld icoontje (rechts boven) en selecteer daar de optie: Registreren.

Met een PLUS-account (Kostprijs: € 25/jaar) heb je nog meer mogelijkheden met o.a. meerdere kaartlagen (google & google streetview, topokaart, fiets- en wandelkaart, GR kaart, knooppunten, …) en kan je werken zonder reclame ertussen.

Ritontwerpers kunnen zelfgemaakte ritten in de groep ‘wielerclub oekene’ plaatsen. Zo bieden we als club diverse ritten aan om individueel of in kleine groep te rijden. Dit zijn meestal niet dezelfde ritten die als de officiële ritten voor het kampioenschap die vermeld staan op de kalender. Voor deze ritten volgen we steeds de aangeduide uitstapleider! Wie is al geregistreerd is, kan zijn openbare accountnaam (niet het wachtwoord) doorgeven aan het secretariaat van onze club. We maken hem of haar dan lid van de groep ‘wielerclub oekene’: Zo kan men alle voorgestelde ritten gemakkelijk vinden, downloaden en rijden wanneer men dit wenst. Mail hiervoor naar secretariaat@wielercluboekene.be.

Met dit voorstel zetten we als club een nieuwe stap in het digitale tijdperk. Maak je geen zorgen indien je dit niet ziet zitten, het is enkel bedoeld voor diegenen die hierin geïnteresseerd zijn. Het is zeker geen ‘must’, maar voor de liefhebbers van computer, smartphone en tablet kan ik het ten zeerste aanbevelen.

Meer informatie op www.routeyou.be